Home   Contact  
 
 

 

Voor kinderen                   

Bewust voelen

Energie balanceren

Activiteiten voor kinderen

Ervaringen

Tarieven

Contact

Workshops

Over mij

Links

 

 

 
Iedereen verdient het van het leven te genieten.

Als ouder wil je graag dat je kind gelukkig is, gezond is en lekker in zijn vel zit.

Uitleg over mijn behandelmethodes, bekijk het filmpje.

Ik help kinderen zich te ontspannen en rustig te voelen. Zo dat ze weer in balans komen en zich lekker in hun lijf voelen.

Zo kan je ook als ouder ontspannen en weer vertrouwen dat alles goed is. Jullie kunnen weer leuke dingen met elkaar doen.

Is je kind hooggevoelig? Dan zijn teveel prikkels een uitdaging. Dan wordt het vaak door zijn gevoelens meegesleept en wordt hij/zij onrustig. Dan kan het helemaal overstuur raken door onrechtvaardigheid of onbetrouwbaarheid. De kinderen willen graag overal aan meedoen, maar dat levert vaak moeilijkheden op.

Ik vind het belangrijk om bewust naar de talenten te kijken. Iedereen kan iets heel goed. Soms lijkt alles alleen maar over onaangepast gedrag te gaan. Dan voelt het kind zich slecht en krijgt de overtuiging: ik kan niets goed doen, ik doe alles alleen maar fout. Ook ouders horen vaak van de school alleen maar negatieve reacties. Daarom stel ik de positieve kanten en de talenten van het kind in het middelpunt.

Bij de eerste bijeenkomst vraag ik de ouder om een inschatting te maken van de situatie. Oudere kinderen kunnen dit soms zelf doen Dit gebeurt met woorden die op kleine kaartjes staan, op een bijna speelse manier.

Deze inschatting maakt heel veel duidelijk, en maakt de situatie letterlijk zichtbaar.

Je ziet waar de kracht ligt van je kind, welke talenten het kind heeft, maar ook waar het kind ondersteuning nodig heeft of wat de eerste stap moet zijn.

 

 Door ontspanningsoefeningen (autogene training) te leren, kan het kind weer rust vinden. Kinderen beschrijven na korte tijd al dat ze eindelijk rustiger kunnen slapen en ook overdag sneller tot zichzelf kunnen komen. Deze training kunnen de kinderen of alleen of in een kleine groep leren en oefenen.

Fantasieverhalen helpen kinderen om nieuwe oplossingen te vinden. Met affirmaties zoals ‘met moed gaat het goed’ of ‘ik ben het waard’, kunnen zij hun dagelijkse uitdagingen beter doorstaan.

Eenvoudige ademhalingsoefeningen ondersteunen het gevoel ‘ik heb het zelf in de hand’, ‘ik kom weer in mijn kracht’.

Oefeningen om te leren gevoelens bewust te voelen, te benoemen en gepast uit te drukken. Dit helpt kinderen om goed om te gaan met zichzelf en andere mensen.

Ik leg het ondersteuningspraogramma uit: opvoeden met hart en brein van Daniel Siegel, hoogleraar psychiatrie.

Ook reageren kinderen heel goed op energie balanceren behandelingen. Hun zelfhelingskrachten worden daarmee geactiveerd.

Kinderen leren:

  • Ik leer wat er gebeurt in mijn lichaam
  • Ik leer hoe ik problemen kan oplossen
  • Ik leer manieren om mijn rust te vinden
  • Ik leer met stressvolle levensomstandigheden omgaan
  • Ik vind een andere zienswijze
  • Ik vind nieuwe doelen
  • Ik voel mijn gevoelens en kan ze uitdrukken
  • Ik leer hoe ik iets kan zeggen zodat ik begrepen word
  • Ik ben belangrijk
  • Ik hou van mezelf

Ik bied verschillende sessies aan waarin ik kinderen tijd en ruimte geef om op hun eigen manier zich bewust te worden van gevoelens en blokkades. Ze leren daardoor nieuwe mogelijkheden om hun leven positief te veranderen.

Ouders krijgen ook uitgebreid advies en ondersteuning.

Het aantal sessies wordt in overleg besproken.

 

   

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor